vineri, 11 iulie 2014

Sibiu - Mecca bicicliștilor pentru câteva zile

Ca și sportiv și ghid nu pot de cât să fiu foarte mândru de ce se întâmplă în zilele ce urmează în Sibiu și împrejurimi. Zona va fi cucerită de sute de bicicliști, hotărâți și curioși.
Motivele sunt evenimentele organizate de oameni generoși și pasionați și cum pasiunea nu minte și nu dezamăgește atunci când este susținută de muncă și dăruire , rezultatele încep să apară.


”Paltinis Stage Race” - este o etapă așteptată și urmărită de majoritatea iubitorilor de MTB din țară. Face parte din Triada 2014 a clubului sportiv Geiger Team. Echipa Geiger nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, fiind una din cele mai bune de la noi din țară și un motiv de mândrie locală prin prestațiile lor la nivel național și chiar internațional. Mai mult de cât atât au contribuit enorm la promovarea MTB-ului în țară. ( Povestea mea sportivă a început la celebrul concurs Geiger ). Concursurile organizate de ei sunt termen de referință și de cele mai multe ori teste de tehnică și anduranță iar traseele străbat locuri minunate. Participanții de la aceste etape sunt foarte bine pregătiți, tehnic și fizic.

No STRESS BIKE&LIKE” - un concurs după cum spune și titlul de pedalat și plăcut. Este un concept gândit și pus în practică de clubul sportiv No Stress, care are o abordare relaxată și dorește să prommoveze sportul de masă, ( mai ales triatlonul, deci sunt chiar pe gustul meu ). La Sibiu doresc să pună în evidență patrimoniul cultural al bisericilor Transilvănene, care după părerea mea stau mult prea puțin în lumina reflectoarelor și merită pe deplin atenția, noastră a românilor ( Sunt convins că mai mulț turiștii le vizitează de cât noi ) 

”Turul ciclist al Sibiului” - deși nu sunt ciclist de șosea, mă încântă mereu ideea că avem un tur al Sibiului unde rutieri internaționali se întrec pe drumurile județului iar noi putem admira de aproape acest spectacol sportiv. În cadrul acestui eveniment și pentru a ne aduna să îi așteptăm la Păltiniș, Ovidiu Simen ( adică www.ciclism.ro ) , organizează King of the Road și King of the Offroad. două concursuri de câțărare pe șosea și macadam adresate publicului larg. 

Aceste evenimente sunt posibile și datorită faptului că apar tot mai mulți iubitori ai sportului pe două roți.  Nu în ultimul rând trebuie să remarc o tot mai bună colaborare a autorităților cu organizatorii de evenimente, lucru ce nu poate de cât să ne bucure

Bicicliști din toată țara, vă așteptăm.