” O plimbare de primăvară ”
La ora 06:00 s-a dat trezirea, mai bine spus a început ”foșnitul”, căci toată lumea folosește pungi și saci de nailon pentru haine. După un mic-dejun, destul de modest în sala de
sport - squash - improvizată, am pornit
la drum pe etapa a 2-a, care promitea să fie una ușoară. În răcoarea de
dimineață, am urcat până la primul punct de interes, o mănăstire ,care avea 2
robinete, unul cu apă rece și unul, cu vin. Sau cel puțin așa promitea ,căci
atunci când am ajuns nu mergea, nu de alta dar era luni, iar se pare că și în
Spania, lunea nici vița nu crește.
Drumul a continuat foarte plăcut curgând pe
dealurile viticole dinspre Logrono. Solul roșu sângeriu, și cerul de un gri
puternic, oferă un contrast cu verdele crud al vițelor de vie. Satele cu mănăstiri medievale, încununează acest drum, de care putem să ne
bucurăm din plin având în vedere profilul ușor. De data aceasta nu ne-au mințit
ghizii noștri, spre bucuria noastră.
Am părăsit El Camino pentru a urca ultima parte pe asfalt. Astfel am ajuns la amiază la destinația finală Logrono, căutând imediat cazare. Ni s-au oferit imediat două variante, prima o mănăstire, unde nu se percep bani, iar a doua un adăpost privat, care costă 10 Euro pe noapte.
Am părăsit El Camino pentru a urca ultima parte pe asfalt. Astfel am ajuns la amiază la destinația finală Logrono, căutând imediat cazare. Ni s-au oferit imediat două variante, prima o mănăstire, unde nu se percep bani, iar a doua un adăpost privat, care costă 10 Euro pe noapte.
La prima variantă ni s-a spus de la început că nu acceptă bicicliști de cât după ora 07:00 seara, în cazul în care nu se umple cu pelerini pedestrași . Nu ne-am asumat riscul de a aștepta, întrucât am depășit pe drum, zeci de astfel de pelerini, care aveau să sosească, cu siguranță până la ora menționată. Astfel am luat o decizie foarte bună și am mers la adăpostul particular, unde am fost primii, dar care, la rândul său avea să se umple până la ora 08:00 seara. Astfel ne-a rămas destul timp să ne îndeletnicim cu nimicuri ,gen spălat rufe și întreținut bicicletele, iar apoi am mers să mâncăm în oraș. Restaurantul ales este unul celebru pentru meniul de pelerini, și fiind destul de rapizi, de data aceasta am primit ceva de mâncare și a fost chiar foarte bun. Problema la astfel de chestiuni este că nu prea putem alege, am impresia că ospătarii ne recomandă ce vor ei și nu prea avem cum să cerem o alternativă, dar până acuma nu am fost neplăcut surprinși. Lunga plimbare prin Logrono, ne-a moleșit de tot, împreună cu sticla tradițională de vin, pe care o primești în Spania la orice meniu comandat.